http://www.imdb.com/title/tt0416496/
Komedia, peukalo kyllä menee alas

Minä niin kovasti halusin pitää tästä. Okei, naurahdin silloin tällöin sitä katsoessani, ja viihdyinkin, eli jollain tasolla elokuva toimii. Mutta jokin kolkutti silti takaraivossani. Miksi ihmeessä? Tämähän on hattarankevyttä höttöä, jonka ainoana tarkoituksena tuntuu olevan esitellä Penélope Cruzin ja Salma Hayekin suloja (lapsille salliltun ikärajan puitteissa tosin, ennen kuin joku lukijoista elättelee liikoja toiveita), eikö se muka riitä?

No kolkutus kuului vaikkapa siksi, että hattarankevyt girl power -komediakin hyötyisi kummasti, jos siinä olisi vitsejä, toimintaa, tai edes johonkin jotenkin etenevä jostain kertova juoni. Saatan olla maailman ainoita ihmisiä, jotka pitävät esmes Charlien enkelit kakkosesta tai Dead or Alivesta, mutta näissä suosikeissani on huomioitu, että pelkkä silmänruoka ei loppupeleissä kuitenkaan yksin riitä mielenkiinnon ylläpitämiseen sen reilun puolentoista tunnin ajaksi. Nykyisellään Bandidas tuntuu lähinnä pitkitetyltä sketsiltä tai täyspitkäksi kuvaksi venytetyltä lyhytelokuvalta. Vaikka lännen maisemiin sopiikin tunnelmointi tiivistä toimintaa enemmän, niin komediaksi ne vitsit ovat turhan harvassa. Ja lisäksi välillä sorrutaan tarpeettomaan ylisentimentalisointiin ja asioiden vakavasti ottamiseen, joka särähtää vähän samalla lailla kuin jos Teletappimaassa alkaisi yhtäkkiä soimaan Rammstein.

Sikäli, "natsi-Siwan" viisi DVD:tä kympillä -laarista poimittuna rahalleen sai kyllä vastinetta, eli en minä tätä nyt täysin lyttää. Harmittaa vain hukatun potentiaalin määrä.