http://www.imdb.com/title/tt1500491/
Autoilu, peukalo ylös

Elämme totisesti postmoderneja aikoja. Alussa meillä oli eksploitaatioklassikko Death Race 2000. Sitten siitä tehtiin uudelleenlämmittely Death Race joka oli muutamaa nimeä lukuun ottamatta tyystin erilainen, mutta silti erittäin onnistunut. Ja nyt päivänvalon on nähnyt prequel jälkimmäiselle, joka on loogisesti nimetty Death Race 2:ksi.  Confused? You will be.

Ihmeiden aika ei ole ohitse, sillä suoraan videolle dumpattu halpisjatko-osa (joka budjettia säästääkseen kierrättää käyttämättä jääneitä otoksia ykösen ajokohtauksista, tosin melko huomaamattomasti) on tällä kertaa melkeinpä alkuperäisen veroinen. Tosin esiintyjäkaarti huomioiden tämä ei ole mikään ihme, Danny Trejolla ja Ving Rhamesilla ei voi hävitä. Eihän pääosassa heiluva Luke Goss nyt mikään Statham ole, mutta suoriutuu hommasta ihan mallikkaasti siitä huolimatta. Sean Bean käy taas kerran kuolemassa toisena taustalla heiluvista pääpahiksista, ja tämä rooli onkin ainoa josta DTV-alkuperä paistaa läpi, suoritus on nimittäin sen verran välinpitämätön (plus mies ei missään vaiheessa ole samassa otoksessa kenenkään muun pääosan esittäjän kanssa).

Death Race 2 on ei enempää eikä vähempää kuin äijämäinen huoltoasema-action, ja hyvä sellainen. Jos tuntuu siltä, että kaahaus (alun takaa-ajo muuten on tehty paremmin kuin vaikkapa Fast Fiven kliimaksi), turpakäräjät ja pimut eivät riitä elokuvan sisällöksi, niin sitten kannattaa katseet suunnata johonkin muuhun.

PS. Nörttibonus siitä, että elokuvan mukaan Death Racet järjestää Alien-elokuvista tuttu Weyland Corporation.