http://www.imdb.com/title/tt1611224/
Kauhutoimintakomedia, kirves ylös

Aihevalinnaltaan epätodennäköinen kesäleffa on osa nykytrendiä, jossa genrekirjallisuutta pyritään naittamaan yhteen klassikoiden kanssa. Mikäs siinä, kyllähän Aben elämän käännekohtien tarkastelu siitä näkökulmasta että mies olikin oikeasti yksi Slayereista toimii, vaikkakin nyt syyllistytään jo historian valkopesuun siltä osin, että Lincolnin väitetään alusta asti olleen fanaattinen orjuuden vastustaja. Tosin historiallisesta epätarkkuudesta ei kait pitäisi valittaa leffassa, jossa tuleva presidentti huitoo hopealla silatun kirveen kanssa, ja etelävaltojen menestys sisällissodan alussa selittyy vampyyri-iskujoukoilla...

Etukäteen niskakarvoja nostatti pörhölleen tieto Tim Burtonista (joka tuntuu ohjanneen vain yhden leffan noin sataan kertaan uusiksi) tuottajana, mutta onneksi lopputuloksessa näkyy enemmän ohjaaja Timur Bekmambetovin kädenjälki. Saatan olla maailman ainoa ihminen, joka pitää Wantedista (tai sitten en: jatko-osa tulossa, jip!), mutta tämä kuva tarjoili pitkälti samanlaisia säväyksiä, vaikkei äkkiväärästä ideastaan huolimatta samalle kaistapäisyyden asteelle ylläkään.

ALVH ei ole mikään klassikko, mutta ajaa asiansa kesäleffana, joka jaksaa viihdyttää koko kestonsa ajan ainkin ensikatselulla. Lisähupia irtoaa, mikäli muinaissuomalainen taistelulaji Kas-Pin on tuttu: kas kun vamppuurinmetsästystä opetellaan menemällä pimeään riiheen, sillä penteleet osaavat muuttua näkymättömäksi ja tämän takia pitää opetella olemaan luottamatta näköaistiinsa. Ja kirves on luonnollisesti vaarallinen epäkesko.