https://www.imdb.com/title/tt1240982/
Fantasiaparodia, peukalo alas

Ei vaan toimi. Ei se pieruhuumori muutu hauskemmaksi siirtämällä se fantasiamaailmaan, ja kun uutuudenviehätys rumia puhuvista fantasiamaailman asukeista on kulunut pois, onkin eväät jo pitkälti syöty. Jäljellä on enää kasarigenreen viittausten bongailu (tai no, warssi lienee jo osa ihmiskunnan kollektiivista tietoisuutta, mutta oli siellä Conan, Mad Max, Indy, Highlander, Dune, Labyrinth, Ladyhawke, Dragonslayer, Clash of the Titans, Willow nyt ainakin, halpissekoiluista Beastmaster, Deathstalker, The Barbarians, Ninja in the Dragon's Den, niin, ja Thundarr the Barbarian tai siis leffassa Thundarian) tai sitten uudempien (pakollinen LOTR, 300, ilmeisesti Harry Potteria, Tomb Raider, huono wowiläppä). Parhaimmillaan viittaukset ovat, kun niitä ei erityisesti alleviivata ja niiden hoksaamiseen tarvitaan jo oikeasti populaarikulttuurin tuntemista. Mutta kun se huumori ei vaan ole hauskaa, ja vitsitkin ovat väkisin väännettyjä.

Taaskin on haeskeltu kohderyhmiä liian isolla hehtaaritykillä: ne jotka ymmärtävät puoletkaan kasariviittauksista kaipaisivat ehkä jotain vähän älykkäämpää kuin öhö-öhö-öhö-se-sano-ruman-sanan-kato-pippeli. Ja taas ollaan oikeastaan amerikkalaisen kaksinaismoralismin ytimessä: minotaurus voi kulkea lerssi tanassa pitkät pätkät, mutta naisvartalo on tabu kuin Saudi-Arabiassa oltaisiin (tai miksi muuten metsäamatsoonien nännit on peitetty?). Casting on paikoitellen "inspired" (Charles Shaughnessy kertojana, Damian Lewis katkerana apurina), paikoitellen täysin metsässä (se vitun hovinarri tms.)

Jaa niin. Tämä taisi olla ensimmäinen näkemäni kuva, jossa Natsku a) ei esitä taas samaa roolia b) näyttää hotilta. Mutjoo, ei riitä pelastamaaan kokonaisuutta. Zooeyn rooli taas on lähinnä pidennetty cameo, ja siitäkin vähästä ajasta pääällä on liikaa vaatteita ja liian vähän aikaa sidottuna.

Epic Movie on marginaalisesti huonompi, tosin.