http://www.imdb.com/title/tt1764651/
Toiminta, peukalot ylöspäin bensaräjähdysten saattelemana

Jo pelkkä E2:n avauskohtaus on päräyttävämpi kuin useimmat nykytoimintaelokuvat, mutta alleviivaa samalla, mikä on E2:n ongelma: tavallaan kuitenkin vain muistellaan nostalgisesti kieli poskessa menneitä, sen sijaan että uppouduttaisiin vakavissaan siihen fasistis-nihilistis-misogynistiseen ajatusmaailmaan joka oli kasariäksönin ytimessä ja jota ei sittemmin ole tavoitettu harvoja poikkeuksia (John Rambo, Hobo with a Shotgun) lukuun ottamatta.

Ihan sama. E2 on kuitenkin parasta mahdollista korviketta ja tarjoilee kuitenkin tymäkkää toimintaa, jota ei parane jättää väliin mikäli koskaan on edes etäisesti epäillyt pitävänsä Iso-Arskan, Syltyn ja kumppanien parhaista. Lakmustestinä toimii, kun leffassa Chuck Norris kertoo Chuck Norris -vitsin. Jos tässä ei näe mitään huvittavaa, niin ei yksinkertaisesti kuulu kohdeyleisöön.

Lisäbonusta siitä, että vielä taipuu Muscles from Brussels helikopteripotkuun, ja siitä, että lopussa Statham (joo, on niillä roolinimetkin, kuka niitä on koskaan viitsinyt muistaa) kuittailee Syltylle, että tämän pitäisi opetella tappelemaan: kuusi Rockya tehneenähän mies ei edelleenkään osaa edes nyrkkeillä, minkä takia lopputappeluskin menee otteiltaan lähinä sumopainia muistuttavaksi. Plus muusta kööristä löytyy kaksikin full contact -karaten maailmanmestaria (Jukka Norja ja Dolph of Sweden), wushu-kungfun maailmanmestari (Li), potkunyrkkeilyn maailmanmestari (JCVD), MMA:n maailmanmestari (Couture), muuten vaan useamman mustan vyön haltija (Adkins), ja Stathamkin on edes harrastellut eri lajeja että osaisi edes hieman uskottavasti tapella leffoissaan, niin tähän verrattuna sutkaus on harvinaisen osuva.

Josta pääsenkin taas puhumaan asian vierestä, koskahan joku eläkkeelle vetäytynyt sumotori keksisi lähteä mukaan MMA-otteluihin? Siinähän yrittäisi jujutsumestari vääntää itseään kolme kertaa painavampaa kaveria kanveesiin, ja iskutkin kilpistyisivät rasvapanssariin, siinä missä suurmestarin leikkisä läpsäytyskin vääntäisi niskat nurin keskiverto kynäniskalta. Tai no, tätähän voisi jo melkein simuloida työntämällä kehään Steven ”Amerikan sheriffi” Seagalin nykyisessä elopainossaan, onhan mies kuitenkin ainoa ei-japanilainen aikidon kymmenestä suurmestarista, ja uudelleensyntynyt tiibetiläinen pyhimys eli tulku.

Niin, kolmonen on tosiaan tulossa, ja siinä olisi ilmeisesti mukana Seagal, vankilasta päässyt Snipes ja Nic Cage. Vielä kun ymmärtäisivät poimia Kurt Russelin ja Mel Suuren mukaan ja tarjoisivat Michaeleille Biehn ja Dudikoff töitä jo varmistetun Böllverse-vakio Parén lisäksi. Hei, tuossahan on melkein porukkaa jo neljättäkin osaa varten! Tahtoo lisää!

---

Huhuja on kantautunut myös naisenergisestä spinoffista, kuulemma Haywiressä vakuuttanut ex-moniottelija Gina Carano olisi jo castattu. Tämän konseptin ongelmaksi vain muodostuu se, että ikämiessarjan naispuolisia toimintatähtiä on kovin kovin vähän, ja naispuolisia entisiä B-elokuvatoimintatähtiä vielä vähemmän (mikäli halutaan toisintaa originaalin idea senioreista näyttämässä nuoremmilleen, miten hommat hoidetaan). 80-luvun nimistä tulee mieleen vain too obvious eli Sigourney Weaver (tuskin lähtee mukaan) ja Linda Hamilton, tai no, kyllähän Michelle Yeohkin olisi A-sarjaa vielä, B-sarjalaisista Cynthia Rothrock (omaisi oikeita taistelutaitoja), Brigitte Nielsen, sekä barbaarikuningattaret Sandahl Bergman (vain hajarooleja sitten 80-luvun) ja Sabrina Siani (lopetti näyttelemisen 1989). Eikähän toisaalta Pamelakaan enää ihan nuorelta näytä. Nykysukupolvesta, jossa naistoimintasankari on muutakin kuin kuriositeetti, Angelina tai Cameron Diaz on varmaan (valitettavasti) liian iso tähti cameoroolia isompaan esiintymiseen, Milla ja K-Becks hiinä ja hiinä, mutta Jessica Biel tai Jennifer Garner voisi vielä lähteäkin mukaan kohtuukorvauksella. Michelle ”paha tyttö” Rodriguez on niin itsestäänselvyys ettei taida tarvita edes mainita... hups. Mikäli nykysukupolvi tarvitsee täydennystä vähemmän tunnetuista toimintanimistä, niin Kristanna Loken, Natassia Malthe, Devon Aoki, Katee Sackhoff, Zoë Bell, noilla voisi mennä.