https://www.imdb.com/title/tt1074638/
Bond, peukalo ylös

50-vuotisteema-Bond (joka tunkee läpi vähän liian voimakkaasti) on roima parannus Quantum of Solaceen verrattuna, muttei pärjää (tietenkään) Casino Royalelle.

Neljättä seinää rikottiin turhan paljon: miten Bond tietää, miten wanha classinen Aston Martin toimii, vaikka moinen poistettiin takuulla käytöstä jo ennen hänen syntymäänsä? Paitsi siis jos olisi edes yhdellä repliikillä selvitetty, että mies harrastaa entisiä Q-osaston ajopelejä, tai ehkä selvitettiinkin, mutta missasin, tai no toisaaltahan mies sanoo, jotta "firman" autoja voidaan kaikkia jäljittää, implikoiden tämän olevan omansa, mutta miksi toisaalta M:kään muistaa mitä minkäkin auton napista tapahtui. No joo.

Lopussa vain turhan peljon väännettiin että saatiin tästäkin vielä kolmas origins movie. Seuraavassa osassa kerrotaan varmaan jo, mistä tuli se naulakkokin johon Bond aina heittää hattunsa wanhoissa leffoissa. Kuitenkin se, että lapsuudenkoti meni päreiksi (miten kaksi kaasupulloa aikaansaa ydinräjähdystä vastaavan tulipallon on toinen juttu, kopterin syöksyttyä infernoon ja räjähdettyä itsekin sen moottori säksättää edelleen, plus edes .50 BMG ei mene puolimetrisestä umpikivestä toisin kuin huokoisesta betonista läpi heittämällä, mutta action-logiikka) ja maallinen omaisuus oli laitettu varastohäkkiin selittää viimeinkin sen vanhemmissa elokuvissa (OHMSS muistaakseni?) nähdyn seikan, että lomilla ollessaan mies asuu kovin arkisen oloisessa lontoolaisessa kerrostalokämpässä.

Tosin, tasavuositribuuttibondiksi piljoona kertaa parempi kuin kamala Die Another Day. Ehkä siksi tässä olikin se 50 vuotta vanha Aston näkymättömän CGI-auton tilalla.